MKB in actie tegen misleidende website

DEN HAAG – MKB-Nederland onderneemt stappen tegen de website bedrijvengidsonline.nl. Volgens de ondernemersorganisatie zouden advertentieverkopers van de website ondernemers misleiden.
Dat heeft MKB-Nederland dinsdag bekendgemaakt.

Zowel bij MKB-Nederland als bij het Steunpunt Acquisitiefraude komen de laatste tijd klachten binnen van ondernemers die zich misleid en bedrogen voelen door advertentieverkopers van bedrijvengidsonline.nl, een internetgids van Infosite BV en Website Services BV.

Misleiding

Ondernemers zouden telefonisch worden misleid. Zij krijgen per fax een overeenkomst voorgeschoteld die qua inhoud niet zou overeenkomen met de telefonische informatie. MKB-Nederland heeft Infosite BV en Website Services BV gesommeerd daarmee te stoppen en gedupeerden schadeloos te stellen.

Als beide bedrijven daar voor 8 januari niet op reageren, brengt MKB-Nederland de zaak voor de civiele rechter. De ondernemersorganisatie roept gedupeerde ondernemers op zich te melden op de website ikbenmisleid.nl.

MKB-Nederland wil op die manier zo veel mogelijk ondernemers bij elkaar brengen om een juridische procedure te beginnen. Voor ondernemers zijn daaraan geen kosten verbonden.

Volgens Website Services BV klopt er niets van de beschuldigingen van MKB-Nederland. ”Er is geen juridische relatie met bedrijvengidsonline.nl en we hebben ook geen sommatiebrief ontvangen van MKB-Nederland”, zei de advocaat van Websites Services BV. ”De ondernemersorganisatie heeft ons per brief uitgenodigd om te komen praten. Meer niet.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie