‘Onderzoek naar vergelijkingssites zorgverzekeringen’

UTRECHT – De patiëntenorganisatie NPCF wil dat er een onderzoek komt naar de onafhankelijkheid van vergelijkingssites voor zorgverzekeringen.

© Gezondheidsnet

De sites geven belangstellenden voorlichting over welke polis bij welke zorgverzekeraar mensen het best kunnen afsluiten.

Enkele zorgverzekeraars verweten het bedrijf achter de site Independer.nl woensdag dat het verzekeraars waar Independer niets aan verdient, minder prominent in beeld brengt. Zij plaatsen vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de adviezen die Independer.nl geeft.

De NPCF wil nu dat de Nederlandse Zorgautoriteit NZa alle vergelijkingssites onder de loep neemt.

Independer.nl ontkent de aantijgingen. Volgens het bedrijf zijn alle premies en productvoorwaarden op de site van Independer.nl correct.

Pijn

 

“Wij begrijpen de frustratie bij traditionele verzekeraars over toenemende transparantie en een toenemend bewustzijn van consumenten”, verklaart Edmond Hilhorst, directeur van Independer.nl op de website.

“Meer dan een miljoen Nederlandse consumenten geeft momenteel aan zich te beraden op een overstap, en bij Independer.nl zien we een vervijfvoudiging van overstappers. Dat doet pijn voor partijen die de marktverhoudingen graag ongewijzigd laten.”

Commercieel bedrijf

 

Zorgverzekeraars Achmea, Menzis en CZ verklaarden woensdag dat Independer niet onafhankelijk zou zijn, zo meldde de NOS. “Independer is gewoon een commercieel bedrijf en niet onafhankelijk”, zei een woordvoerder van Menzis. “Ons internetmerk AnderZorg bijvoorbeeld doet niet echt mee bij Independer. Als je niet betaalt, kom je niet terug in hun systeem.”

Volgens Independer is dit onjuist en verklaart alleen zorgverzekeraar Achmea dat de vergelijkingssite niet onafhankelijk is. Met de andere verzekeraars zou de site een goede relatie hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie