Verraderlijke gladheid door winterweer

RIJSWIJK – Tientallen aanrijdingen, een wegafsluiting en een tekort aan ambulances. De gladheid heeft dinsdag in verschillende delen van het land het verkeer ontregeld, met zowel materiële schade als persoonlijk letsel tot gevolg.

Volgens de politie was de situatie zeer verraderlijk omdat slechts delen van het wegdek spekglad waren.
Hierdoor werden veel weggebruikers verrast. De A270 van Eindhoven naar Helmond werd tijdelijk afgesloten.
In Nuenen raakte een automobilist zwaargewond toen zijn auto van de weg af gleed en op een lantaarnpaal botste. Op de A72 tussen Helmond en Eindhoven belandden tien auto’s in de berm door het spiegelgladde wegdek.
Propaangas
Een automobilist gleed in Veen van de Maasdijk en botste tegen een woning. Een tank met propaangas raakte lek, maar de brandweer kon de brandstof gecontroleerd laten ontsnappen.
Op de Veluwe konden de ambulances de drukte van vallende voetgangers en fietsers niet aan. De ziekenwagens reden af en aan en ”op een gegeven moment lagen nog zeven slachtoffers te wachten”, aldus een politiewoordvoerder. In Deventer deden zich soortgelijke situaties voor.
IJzel
Het KNMI gaf aan het eind van de ochtend een waarschuwing af voor gladheid door ijzel of bevriezing van natte weggedeelten vanaf de provincie Gelderland en noordelijker.
Rijkswaterstaat verwacht geen problemen voor het verkeer op de rijkswegen. Daar is voldoende preventief gestrooid en genoeg verkeer op de weg om het zout te verspreiden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie